Moonshine MFG

Bushing - RipTide, TallBarrel

3.800 Ft
0 Ft

Longboard bushing választása

A bushingok a leggyakrabban figyelmen kívül hagyott és legkevésbé megértett részei a felfüggesztésnek, pedig a helyes bushing kombináció megválasztása lehet a különbség egy élvezetes gurulás, vagy egy hatalmas esés között.

Gyárilag minden függőt egyféle pogácsával szerelnek fel, pedig mindenkinek egyedi stílusa van, ahogy súlyban is különbözünk egymástól. Minél könnyebb a rider annál puhább bushingra, minél nehezebb, annál keményebbre van szükség. Szempont a fordulékonyság, de nem minden esetben. Ha cruisolni és dancelni (egy fordulékony lapot) akarsz egy puhább pogi is megteszi, a freeride már kemenyebb pogácsákat kíván, a downhillhez pedig kőkemény bushingok kellenek.

Fontos szempont, hogy mekkora kerekek vannak a deszkádon, milyen alakú a deszkád és ebből adódóan egy kanyarodásnál mekkora esélyed van rá, hogy valamelyik kerék hozzáér a laphoz (wheelbite). Nagyobb sebességnél egy wheelbite garantált esést jelent. Egy 70 mm-es vagy annál nagyobb kerék esetén szinte minden esetben nagyobb ennek az esélye. Kivétel természetesen, ha olyan "dropthrought", vagy hasonló kialakítású lapod van, ahol a kerekeknél ki van vágva a deszka. Ha több stílust is preferálsz és erre ugyanazt a felfüggesztést használod, érdemes több féle bushingot is beszerezned.

Próbáld ki a setupodat! Támaszd meg a deszkád egy olyan vízszintes helyen (pl füvön), ahol nem gurul el, állj rá és "kanyarodj", billentsd meg a deszkádat. Ha a kerék hozzá tud érni a laphoz, ideje legalább egy pár keményebb bushing után nézni!

Az alábbi RipTide, TallBarrel típusú  bushingokat értékesítjük:

- Kék színű, keménység/duro: 85a

- Sárga színű, keménység/duro: 90a

- Piros színű, keménység/duro: 95a

- Zöld színű, keménység/duro: 97,5a

Az ár egy pár bushingra értendő! A bushingokat elsősorban az Arsenal felfüggesztésekhez ajánljuk! Az aktuális készlet miatt keresse meg kapcsolattartónkat!

Pár fontos szabály a RipTide TallBarrel bushingok használatánál:

1. A peremes (éles) felület mindig nézzen a tengely (hanger) felé,

2. Egy alap feszítés után, teljesen felesleges a tőcsavar tovább feszítése. Attól a felfüggő nem lesz keményebb, merevebb, csak a pogik mennek tönkre.

Vásárlás menete: Megrendelésedet várjuk az info@moonshinemfg.hu email címre, vagy a +36 70/517 43 64-es telefonon, ahol szakmai kérdésekben készségesen állunk rendelkezésedre.


Fejlesztette és üzemelteti a SEO, SEM, arculat, weboldalkészítés, webáruház